Alkalom szüli: avagy alkalmi ruha igényeseknek

febr 8, 2021 | Alkalmi ruha

Olyan rendezvényre megy, amelyen csakis alkalmi ruha jöhet szóba lehetséges öltözékként? A gardróbban állva pedig jön a “nincs egy göncöm…” kezdetű felismerés, ami a férfiak szerint nevetséges, mi nők azonban nagyon pontosan tudjuk, hogy ez egy olyan megállapítás, amit illik komolyan venni. Főleg, ha tétje van annak, hogy milyen ruhában jelenünk meg valahol. Márpedig vannak helyzetek, amelyekben nagyon is sok múlik a ruhán.

Alkalmi ruha és a dress code

Legyen szó esküvőről, bálról, színházi előadásról, díjátadóról vagy állásinterjúról: ezen események mindegyikén kötelező a jó megjelenés. Persze, nem ugyanolyan ruha illik egy állásinterjúra, mint egy színvonalas estélyre. Ez is azt mutatja, hogy valójában meglehetősen széles palettán helyezkednek el az alkalmi ruha típusai. Szerencsére sok eseményen meghatározzák a dress code-ot, vagyis azt, hogy milyen ruhában kell megjelenniük a vendégeknek. Ez sok esetben megkönnyíti a meghívottak dolgát, hiszen nem kell attól tartaniuk, hogy esetleg túl- vagy alulöltöznek az adott eseményre. Azonban akkor is dönteni kell a ruhaválasztást illetően, ha nincs dress code, ami a segítségére lenne ebben.

Mikor melyik alkalmi ruha a jó választás?

Kosztüm vagy nadrágkosztüm

A kosztüm, illetve a nadrágkosztüm az alkalmi ruhák egy olyan különleges csoportját képviselik, amelyek szinte minden helyzetben jól bevethetők, ha úgy tetszik, akkor jolly jokerek. Milyen esetben tehet jó szolgálatot ez a két ruhadarab? Állásinterjún, előadáson, kulturális rendezvényen. Ha bizonytalan benne, hogy hogyan jelenjen meg ezen események valamelyikén, akkor a kosztümmel biztosan nem fog mellényúlni!

Koktélruha

Állófogadások, partyk, esküvők, céges események, konferenciák közkedvelt ruhatípusa a koktélruha. Ez a viselet lehetőséget biztosít a hölgyeknek arra, hogy alakjukat megfelelően hangsúlyozzák: mindenki megtalálhatja a számára előnyös szabású és színű ruhát. Amire mindenképpen figyelni kell a választásnál, az nem más, mint az, hogy pontosan hová megyünk. Egy céges eseményen jól mutat egy sötét színű koktélruha, míg egy esküvőn ugyanez gyászos hangulatot fest. Az esküvőre választott vidám, mintás ruha pedig egy nívós konferencián nem állja meg a helyét.

Kisestélyi

Bálak kötelező öltözéke. A kisestélyi esetében nem annyira kötöttek a szabályok, mint “nagytestvérénél”, a nagyestélyinél. A választott alkalmi ruha önmagában viselhető, nincs kötelező kiegészítő hozzá. Lehet kivágott, pántos, pánt nélküli, testhez simuló vagy A vonalú. Színbeli megkötés sincs. Tulajdonképpen – mint minden ruhatípusnál, itt is – az a lényeg, hogy a viselője jól érezze magát benne.

Nagyestélyi

Ritkán ugyan, de előfordulhat, hogy nagyestélyi viselése válik szükségessé. Ehhez az alkalmi ruhához előírás a szaténkesztyű, és viselhető boleró kabáttal vagy egy szépséges stólával.

Tudom, mit kell felvennem, de nem tudok választani…

A Lady Sale ruházati üzletben gyakran találkozunk azzal a problémával, hogy a vásárlóink bizonytalanok. Sok esetben még akkor is, ha nem egyedül, hanem családtaggal vagy barátnővel érkeznek. Tudják ugyan, hogy milyen típusú alkalmi ruhát kell beszerezniük, de azt már nem, hogy mi az, ami igazán jól is áll nekik. Ha Ön is érzett már hasonlót, akkor biztosan tudja, hogy miről beszélek. Az eladói csapatunk felkészült kolléganőkből áll: ha a vásárló bizonytalan, akkor addig keresik közösen a számára megfelelő ruhát, ameddig meg nem találják.
Mitől lesz megfelelő egy alkalmi ruha? Attól még nem, hogy viselhető az adott eseményen. Mi azt valljuk, hogy egy ruha akkor az igazi, ha a viselője jól érzi benne magát, szabadon mozog benne, nem feszélyezi. Ehhez nem elég egy ruhát felpróbálni, a vásárlásra, próbálásra időt kell szánni.
Nálunk mindezt kellemes környezetben, ideális feltételek mellett, szakértő személyzet támogató hozzájárulásával teheti meg.

A számok nem fontosak… Vagy mégis?

Sokan szoronganak az alkatuk miatt, tartanak tőle, hogy ha betérnek egy ruházati üzletbe, nem találnak majd ruhát a méretükben. Üzletünkben nem kell ettől tartania, hiszen nem csak a karcsú hölgyekre gondoltunk, egészen 52-54-es méretig ki tudjuk szolgálni a hozzánk látogatókat.

Üzletünkben a leggyakoribb vendégek a középkorú hölgyek: 45 éves kortól várjuk az alkalmi ruhát és a hétköznapi viseletet kereső hölgyeket. Ruháink stílusa, színvilága minden korosztály számára megfelelő lehet. Mi azt valljuk, hogy a divatos, csinos ruházat nem csak a fiatalok kiváltsága, 40 éves kor felett legalább annyira fontos, mint a 20-as, 30-as életévekben.

Farmer és laza póló? Miért ne?

A Lady Sale csapata a fiatalos szemlélet híve. Éppen ezért nem csak alkalmi ruhák, blúzok, ruhák találhatók meg nálunk. Gondoltunk azokra a hölgyekre is, akik szeretik a lazább darabokat, így a farmer éppúgy megtalálható üzletünkben, mint a hozzá passzoló póló is.

Ön is frissíteni szeretne ruhatárán, esetleg hivatalos eseményen kell megjelennie, de nem tudja, mit vegyen fel? Térjen be üzletünkbe, ahol alkalmi ruha kínálatunk mellett számos gyönyörű darab várja, hogy felpróbálják és beleszeressenek.

Munkatársaink segítik a választásban!

Lady Sale Női Ruha Outlet
Bp. VI. Jókai u. 28.
(A Nyugatitól 2 percre),
06 20/ 31 99 774; 1/ 311 0106
Nyitva: H, K, Sze, P: 10-19,
Cs: 10-21, Szo: 9-17

0 hozzászólás

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0