Örömanya ruha – hogy ne csak a menyasszony tündököljön

febr 8, 2021 | Örömanya ruha | 0 hozzászólás

Régi-új fogalom az örömanya ruha, hiszen mindig nagy hangsúlyt fordítottak a nők arra, hogy gyermekük esküvőjén az alkalomnak megfelelő öltözékben jelenjenek meg. Ez nem szorul különösebb magyarázatra, hiszen szülő és gyermeke számára egyaránt nagy jelentőséggel bír az esküvő napja.

A mai modern életvitelnek megfelelően a párok hosszabb-rövidebb együttélési időszak után döntenek a teljes elköteleződés, a házasság mellett. Ettől függetlenül mégis nagy mérföldkő ez az esemény szülő és gyermeke életében, hiszen a ceremóniát követően hivatalosan is máshoz tartozik a gyermek.

Menyasszonyi ruha, esküvői öltöny, koszorúslány ruha, örömanya ruha

Senki sem lepődik meg azon az állításon, amely szerint egy esküvő két főszereplője a menyasszony és a vőlegény. Kettőjük közül azonban sokkal inkább a menyasszony áll a rivaldafényben, az események középpontjában, hiszen ruhájával, cipőjével, hajviseletével és sminkjével ő az, aki elbűvöli a vőlegényt és a násznépet egyaránt. Persze, a vőlegény megjelenésére is hasonlóan nagy gondot kell fordítani, az ő esetében is figyelni kell arra, hogy ruházata megfeleljen az íratlan szabályoknak.

A jegyespár segítői a koszorúslányok és -fiúk, így ők is a középpontba kerülnek a szertartások során. Általában az ő ruhájuk kiválasztására is nagy gondot fordítanak. A menyasszony, a vőlegény, valamint a nyoszólyólányok ruhájának beszerzése esküvőiruha-szalonokból megoldott.

Az örömanya speciális szerepben van a ruháját illetően is ezen a nagy eseményen, hiszen szülőként a ruhájával is hangsúlyozni szeretné a gyermekéhez való tartozást. Ennek fényében az örömanyák számára a Lady Sale csapatának tagjai igyekeznek mindig valamilyen különleges ruhadarabot ajánlani erre a napra.

Örömanya ruha – szín, anyag, minta, kiegészítők

Szerencsére az örömanya ruha vonatkozásában nincsenek olyan szabályok, amelyeket feltétlenül be kell tartani. Elegánsnak kell lennie, ez tény, de hogy az eleganciát ki hogyan valósítja meg, az már az adott személy egyéniségétől függ. Van, aki egy szolid kosztümben vagy nadrágkosztümben érzi jól magát örömanyaként, és olyan is van, aki egy elegáns, egyszínű ruhát választ erre az alkalomra valamilyen kedves kiegészítővel – egy kalappal vagy a ruhához illő sállal.

Vannak “örökifjú” örömanyák is, akik a hétköznapokban sem riadnak vissza az extravaganciától sem időnként, ők gyermekük esküvőjén is ezt a vonalat követik: egy merészebb kivágással, élénkebb színű vagy mintájú ruhával.

Az örömanya ruha kiválasztásakor érdemes odafigyelni az alábbiakra.

  1. Fontos, hogy a színek és a stílusok harmóniában álljanak egymással. Ez azt jelenti, hogy az örömanyának érdemes a ruhaválasztáskor a családtagok által választott ruha színét és stílusát is figyelembe venni, hiszen így “össze tudnak öltözni”. Milyen színekben érdemes gondolkodni? A pasztell színárnyalatokkal (mint például a halványkék, halványlila, barack) nem lehet melléfogni, ahogyan a természetes földszínek (például a zöld különböző árnyalatai vagy a barna) is jó választásnak bizonyulhatnak. Akkor sem kell kétségbeesnie, ha Ön a sötét színű ruhákban érzi jól magát, és örömanyaként sem szeretne ezen változtani. Ebben az esetben arra érdemes odafigyelni, hogy semmiképpen sem fekete színű ruha mellett döntsön. Egy szép sötétkék vagy mélybordó ruha remek választás lehet.
  2. megfelelő fazonú ruha kiválasztása nagy odafigyelést igényel. Az örömanya ruha lehet rövidebb, azaz térd fölé érő, lehet hosszabb, vagyis térd alatti, illetve akár báli jellegű, hosszú ruha is. Fontos, hogy örömanyaként Ön csakis olyan ruhát válasszon, ami az alkatához illik. Teltebb alkatú hölgyeknek például nem ajánljuk a testhez simuló ruhákat.
    A ruha fazonjának kiválasztásakor az örömanya magasságát is figyelembe kell venni. Magas hölgyeknek a rövidebb és a hosszabb szabású ruhák egyaránt jól állnak, az alacsonyabb növésű hölgyeknek azonban ügyelniük kell arra, hogy a választott ruha optikailag ne mutassa őket még alacsonyabbnak.
  3. A kiegészítők is fontos részét képezik a ruházatnak, hiszen nincs az az örömanya ruha, amit ne lehetne még pompázatosabbá tenni egy megfelelően megválasztott ékszerszettel, egy szép sállal, a ruhához passzoló színű és stílusú táskával és cipővel, vagy akár egy mintás harisnyával.

Amennyiben az Ön gyermeke is esküvő előtt áll, és örömanyaként szeretné a legmegfelelőbb ruhát kiválasztani erre a nagy napra, úgy térjen be üzletünkbe, ahol több örömanya ruha közül dönthet az Ön számára legmegfelelőbb mellett.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az Ön kosara
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0